tiistai 9. tammikuuta 2018

Metsästys

Metsästys on lumisotapeli, jossa pelaajilla on erilaisia rooleja. Pelissä piileskellään, väijytään ja välillä myös juostaan. Siinä vain metsästäjä heittää lumipalloja. Peli toimii hyvin, jos mukana on vähintään viisi pelaajaa. Metsästäjällä on pelin tärkein rooli.

Pelissä on kaksi joukkuetta: susi ja jänikset sekä metsästäjä ja koira/koirat. Susia ja metsästäjiä on vain yksi, jäniksiä vähintään kaksi ja koiria yksi tai useampia. Metsästäjän ja koirien joukkue voittaa, jos se saa poltettua kaikki toisen joukkueen eläimet. Susien ja jänisten joukkue voittaa, jos se onnistuu polttamaan metsästäjän.

Pelaajat voivat polttaa toisensa seuraavasti
  • Susi ja jänikset voivat polttaa metsästäjän koskettamalla. Susi voi polttaa myös koiran koskettamalla, mutta jänis ei voi polttaa koiraa mitenkään.
  • Metsästäjä voi polttaa metsän eläimen lumipallolla. Koira voi polttaa jäniksen koskettamalla, mutta koira ei voi polttaa sutta mitenkään.

Alussa koira ja metsästäjä laskevat sovittuun lukuun (noin kahteenkymmeneen) ja metsän eläimet pakenevat. Sen jälkeen he huutavat “tullaan” ja peli alkaa.

Jos peliä pelaa pimeällä, koiralla on lamppu. Lampun pitää olla päällä koko ajan. Muilla ei ole lamppuja.

Peli toimii hyvin viidellä pelaajalla (metsästäjä, koira, susi ja kaksi jänistä). Kuudella pelaajalla on vaikea saada tasaiset jaot. Yli kuudella pelaajalla saa hyvät jaot.

Peli on meidän itse keksimä. Tykkäämme pelata peliä metsässä, mutta joku muukin paikka, jossa on piiloja, käy hyvin. Parhaiten pelissä pärjää, jos joukkue tekee alussa yhdessä suunnitelman.

Meillä koira ja metsästäjä polttavat usein ensin suden (joka yleensä odottaa piilossa), että koira voisi sen jälkeen juosta vapaasti etsimässä jäniksiä. Suden ollessa vielä pelissä koiran kannattaa pysyä metsästäjän läheisyydessä, jotta ei pala, koska koira on yksin avuton sutta vastaan. Metsän eläimet yleensä odottavat piilossa metsästäjää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti