keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Lumisotatappopallo

Lumisotatappopallo on peli, jossa juostaan ja heitellään paljon lumipalloja. Sitä kannattaa pelata suvikelillä ja sellaisella paikalla, josta lumipallon mukaan ei lähde kiviä tai muuta kovaa. Peliä voi pelata hyvin tasaisella ja esteettömällä paikalla, mutta esimerkiksi mäki ja leikkimökki tuo siihen lisäjännitystä. Peli toimii parhaiten, jos on yli viisi pelajaa.

Tappopallossa kaikki polttavat kaikkia eli yrittävät heittää toisia lumipalloilla ja samalla väistelevät itse toisten heittämiä palloja. Kun saa poltettua toisen pelaajan, tämä menee väliaikaisesti pois pelistä, paikkaan, joka on yhdessä sovittu. Paikka voi olla esim. jalkapallomaali, tolppa, kuisti tms. Paikan on hyvä olla sellainen tai sellaisessa paikassa, että siellä oleva pelaaja erottuu muista pelaajista selvästi. Palanut pelaaja pääsee takaisin peliin, kun hänet polttanut henkilö palaa. Peliin takaisin päässeen henkilön pitää laskea ääneen viiteen (sekunteja) ennen kuin voi alkaa heittelemään muita ja muut voivat polttaa häntä.

Tarkoituksena on osua pallolla kaulasta alaspäin. Päästä ei pala. Kannattaa huomioida myös, ettei heitä liian kovaa. Jos pääsee tarpeeksi lähelle, polttaa voi myös koskettamalla toista ja sanomalla esim. “paloit”.

Lopulta pelin voittaa yksi henkilö, joka on polttanut kaikki muut. Peli loppuu nopeammin, jos on vähemmän pelaajia.

Tappopalloa voi pelata joukkueilla, jos mukana on paljon ja eritasoisia pelaajia. Joukkueita kannattaa olla ainakin kolme. Se toimii niin kuin yksinpelikin, mutta samassa joukkueessa olevat pelaajat eivät polta toisiaan. Se joukkue voittaa, jonka pelaaja jää viimeiseksi. Me pelaamme yleensä kahden pelaajan joukkueilla, vaikka mukana olisi yli kymmenen pelaajaa.

Pelissä heittotarkkuudesta on apua, samoin nopeista ja notkeista väistelyliikkeistä. Iästä ei ole paljoa hyötyä. Pienikokoinen ja nuori pelaaja voi pärjätä yllättävän hyvin. Isoon rautakankeen osuu helposti.

Tappopallo on tullut koulun liikuntatunneilta, mutta koulussa sitä on pelattu liikuntasalissa pehmeillä palloilla. Olemme kehitelleet tähän lumisota- ja joukkueversion. Pelille on monia eri nimiä, tappopallo on meidän koulussa käytetty nimitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti