sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Lumisotalipunryöstö

Lumisotalipunryöstö on lumisotapeli, jossa tarkoituksena on varastaa vastustajan lippu niin, ettei omaa lippua varasteta. Peli on meidän itse kehittämä muunnelma lipunryöstöstä. Peli toimii parhaiten yli kuudella pelaajalla. Sitä pelataan ulkona paikassa, jossa on ainakin jonkin verran esteitä

Pelaajat jaetaan kahteen joukkueeseen. Alussa joukkueet piilottavat lippunsa. Yhdessä sovitaan kuinka paljon lippua on oltava näkyvissä. Pelin nopeuttamiseksi lipulle voi määrätä piilotusalueen, eli alueet, jonne lippu piilotetaan (esim 10 m:n säteellä jostain puusta tms). Kummallekin joukkueelle määritetään myös respa, alue jossa kuolleet voivat syntyää uudelleen (respawn). Respat ovat pelialueen kummassakin päädyssä.

Pelin alussa kaikki pelaajat ovat omalla respalta. Tavoitteena on löytää vastustajan lippu ja tuoda se omalle respalle. Samalla pitää puolustaa myös omaa lippua heittämällä lumipalloilla vastustajia. Voittaja on se joukkue, joka saa vietyä ensimmäisenä vastustajan lipun omalle respalleen.

Jos saa osuman, joutuu menemään omalle respalle. Siellä pitää laskea rauhallisesti kymmeneen. Pelissä voi polttaa lumipallojen heittämisen lisäksi myös koskettamalla ja sanomalla “paloit”. Pelaaja, joka on poltettu näin, joutuu laskemaan respalla kahteenkymmeneen.

Pelissä ei ole alueita, voit polttaa vastustajan missä vaan.

Pelissä joukkueella kannattaa olla jonkinlainen suunnitelma, ei kannata vain juosta koko joukkueella eturintamalle. Myös puolustaessa piiloutuminen ja lippua etsiessä hiipiminen on järkevää.

Peliä voi pelata myös kolmella joukkueella, jolloin pelissä on enemmän taistelutilanteita ja vähemmän strategiointia. Tällöin voittaja on se, joka vie lipun respalleen, toiseksi tulee joukkue, joka ei varastanut lippua ja jolta ei varastettu lippua ja häviäjä on se, jolta varastettiin lippu.

Lippuna kannattaa olla jokin näkyvä eikä liian pieni esine. Meillä käytössä on ollut huomioliivit. Tällöin peliä voi pelata myös pimeässä taskulamppujen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti