lauantai 13. tammikuuta 2018

Vilkkis

Vilkkis on piilopeli, jossa piilossa oleva voi pelastaa kiinnijääneen vilkuttamalla piilostaan. Peliä pelataan usein sisällä, mutta se toimii myös ulkona paikoissa, joissa voi livahtaa nopeasti piiloon etsijän huomaamatta. Peli toimii parhaiten, jos on yli viisi pelaajaa ja sopii kaikenikäisille.

Aluksi etsijä laskee silmät kiinni sovittuun lukuun (yleensä 30-60:een riippuen alueen koosta) samalla, kun muut menevät piiloon. Laskettuaan etsijä alkaa etsiä muita. Kun etsijä löytää jonkun piilossa olevan, hän sanoo tämän nimen. Tämä tulee pois piilosta ja alkaa kulkea etsijän perässä. Kaikki löydetyt pelaajat kulkevat siis jonossa etsijän perässä.

Piilossa oleva voi pelastaa kiinnijääneen vilkuttamalla tälle kädellään. Vilkutuksen huomannut pelaaja voi juosta piiloon joko heti vilkutuksen nähtyään tai sopivan tilaisuuden tullen. Hän voi pelastaa muita vasta mentyään piiloon. Kiinnijäänyt ei kuitenkaan voi mennä piiloon enää sen jälkeen, kun vilkuttanut pelaaja on löydetty. Kun kaikki ovat jääneet, alkaa uusi kierros. Etsijänä on edellisellä kierroksella ensiksi löydetty.

Jos etsijä huutaa väärän nimen, tulee nimirikko. Sillon etsijä joutuu laskemaan uudestaan (yleensä paljon vähemmän, noin kymmeneen). Sillä aikaa kaikki kiinnijääneet menevät uudestaan piiloon.

Me kerran pelasimme kavereiden kanssa, eikä yhtä vieraista meinannut mitenkään löytyä, kun hänen äitinsä oli etsijänä. Lopulta selvisi, että hän oli mennyt matkalaukkuun.

Tämä peli on ilmeisesti tullut meille kavereilta. Kerran meille tuli afganistanilainen perhe, joka oli asunut Suomessa vuoden. Hekin olivat oppineet tämän pelin Suomessa ollessaan.

Vihje: Ota huomioon, että etsijä yleensä katsoo silmiensä korkeudelta. Meillä kerran yksi pelaaja oli penkin alla piilossa. Hän pelasti kaikki ja onnistui olemaan piilossa aika pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti